Wat is een Pubquiz?

Herkomst

Een Pubquiz is een uit Groot-Brittannië overgewaaid fenomeen waarbij teams van ongeveer 4 á 5 personen het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, aardrijkskunde, muziek, films, etc. Let op: een Pubquiz heeft niets te maken met IQ, maar alles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op “weetjes” uit het geheugen naar boven te halen. Daarom staat de Pubquiz garant voor een paar uur plezier voor jong en oud, man en vrouw, op elk niveau. De vragen worden niet alleen gesteld door de quizmaster, maar komen ook in de vorm van fotorondes en muziekvragen!

Spelindeling

De Pubquiz telt meestal 7 of 8 rondes van 10 vragen, die in teamverband beantwoord moeten worden. Van Pippi Langkous via Wesley & Yolanthe tot de Europese hoofdsteden: alles kan aan bod komen! Tussen deze rondes door is er tijd voor een rondje “Petje op, Petje af”. Plezier en hilariteit voeren de boventoon! Het team dat na de laatste ronde de meeste punten heeft verzameld mag zich De Pubquizkampioen noemen, en wordt gehuldigd met een trofee en medailles.

De Pubquizmaster staat garant voor een compleet verzorgde op maat gemaakte Pubquiz, inclusief geluid en professionele quizmaster.

Ook kunt u ervoor kiezen de presentatie in eigen handen te houden en een kant&klaar quizpakket bestellen.

Kijk op de verschillende pagina’s voor een overzicht van alle mogelijkheden.