Voorbeeldvragen

De Pubquizmaster maakt altijd een quiz op maat, voor elke gelegenheid. Dat maakt het lastig om een aantal voorbeeldvragen te geven, immers: waar de ene vraag bijzonder geschikt is, zal deze wellicht in een andere setting de plank volledig misslaan.

 

Om een voorbeeld te geven: als we bij een seniorenquiz vragen wie de uitvoerende artiest is van dit nummer, zullen de deelnemers zonder moeite glimlachend het antwoord noteren. Maar stelt de quizmaster dezelfde vraag op een quiz bij een voetbalvereniging waar de oudste deelnemer 30 is gaat de lol er snel af, dus daar is een ander muziekfragment zoals deze meer op zijn plek.

 

In het algemeen zijn onze vragen niet al te wetenschappelijk, en zoveel mogelijk geschikt voor het hele deelnemersveld. Dus naast een vraag als “Welke Amerikaanse Staten beginnen met de letter O” kun je een vraag verwachten als “In welke stad speelt “Goede Tijden, Slechte Tijden” zich af…

 

Voordat we een quiz in elkaar zetten willen we daarom altijd weten wat de setting is van het deelnemersveld. Ook speciale wensen, bijvoorbeeld een rondje vragen over de stad Groningen, 50-jarigen of uw bedrijf is altijd mogelijk en bij de prijs inbegrepen!